FØDEVARESIKKERHED OG AUTOMATISK KVALITETSINSPEKTION

FødevaresikkerhedFødevaresikkerhed er et begreb, der dækker mange facetter i tilberedningen og emballeringen af fødevarer. Nogle defekter er tydelige for enhver, mens andre ikke er synlige for det blotte øje.

Synlige defekter kan f.eks. være forkert form og farve. Defekter i denne kategori er ofte ikke så kritiske for forbrugeren, men af kosmetiske årsager ønsker producenten dem bortsorteret.

Andre defekter er mere usynlige og ofte langt mere kritiske. Det kan være fødevarer, der er kontamineret med fremmedlegemer som f.eks. benrester, sten, metal eller plastik. Hvis ikke en sådan kontaminering opdages hos producenten, risikerer forbrugeren - i bedste fald - at få en uheldig oplevelse. I værste fald kan fremmedlegemer i fødevarer have langt mere alvorlige konsekvenser.

På de følgende sider kan du læse mere om SR Packs program af røntgen- og visionsystemer til fødevareinspektion.